Danny WIllems

Mercedes te winnen in Oosteind

Posted on Posted in Uncategorized

In Oosteind wordt het de komende maanden wel heel aantrekkelijk om deel te nemen. De ruiter die twee van de drie indoorwedstrijden wint in het 1m40, ontvangt een Mercedes ter waarde van € 30.000! Ook voor de beste ruiters in met name het Z en ZZ zijn er flinke extra prijzen. Één van de drijvende krachten erachter is springruiter Danny Willems.

“Je kijkt natuurlijk naar de Grand Slam-opzet in het internationale circuit en ik zat al langere tijd te denken of we hier in Oosteind ook iets moois op zouden kunnen zetten voor de hogere rubrieken. En net toen kwam Jan Timmermans langs van Timmermans Verzekeringen, heel toevallig.  We hebben het erover gehad en binnen een week was het rond: de Stergroep uit Dongen stelde een Mercedes beschikbaar van € 30.000 voor iemand die twee van de drie wedstrijden wint in het 1m40. De Stergroep is een goede klant van Jan en ze sponsoren al een paar jaar ons concours. Zo’n Mercedes stelden ze ook beschikbaar voor een hole-in-one bij een golftoernooi maar die ging er niet uit, haha.”

Het zijn in het komende indoorseizoen Indoor Oosteind van 7 tot en met 10 november, het Nieuwjaarsconcours van 3 tot en met 5 januari en Jumping Buitenhorst op 15 en 16 februari, allemaal in Manege Buitenhorst in Oosteind waar recent een nieuwe Agterberg-bodem is aangelegd. De inschrijving voor de eerste wedstrijd wordt op donderdag 10 oktober opengesteld via Concours.nl. Het Nieuwjaarsconcours is het evenement waarvan Myriam Jochems voorzitster is, de moeder van Kevin en Kelly Jochems.

De winnaar van de Mercedes hoeft zich geen zorgen te maken over afdracht aan de Belastingdienst: “We hebben alles vast laten leggen bij de notaris, ook in verband met de kansspelbelasting. We kwamen erachter dat de deelnemer die belasting zou moeten betalen. Dat hebben we met een advocaat en de notaris besproken en afgeregeld. Dus geen kosten voor degene die wint!”

“Er is natuurlijk een kans dat de Mercedes er niet uit gaat. Daarom hebben we voor alle drie de evenementen in het 1m40 een eerste prijs van € 1.000,-. Daarnaast hebben we een overall-klassement voor de beste ruiter over de drie wedstrijden in het Z, ZZ en het 1m40, zodat de besten in het klassement toch een mooie prijs krijgen. We hebben al een aantal mooie prijzen geregeld en zijn nog steeds bezig om meerdere prijzen in natura binnen te halen. Daarbij is elke hulp natuurlijk welkom!”

De 31-jarige Danny Willems is alweer tien jaar thuis in Oosteind, waar hij is getrouwd met Monique Jespers. Samen met Monique en haar ouders Johan en Marion runt Danny het manegebedrijf, waarbij hij zich vooral richt op het opleiden en verhandelen van springpaarden: “Eigenlijk ben ik al twaalf jaar in de familie, want daarvoor heb ik twee jaar bij Adri Jespers in Prinsenbeek gewerkt.” Rotterdamse Danny kwam bij toeval in aanraking met paarden: “Mijn vader voetbalde en dat was naast een oude manege in Rotterdam. Als mijn vader aan het voetballen was, kon ik al snel naar de manege. Ik kom helemaal niet uit een paardenfamilie of zo. Bij Giel Greeve in Bergschenhoek ben ik eigenlijk opgegroeid. Mijn ouders zijn helemaal aan mijn paardenleven gewend, nu willen ze geen wedstrijd overslaan hier op stal, en mijn vader gaat mee op concours, ze hebben er zelfs een caravan voor gekocht. En bij de komende indoorwedstrijden helpen ze ook weer mee, helemaal goed!”